
دوران رکورد برای یک کارآفرین
همه کارآفرینان، از جمله شما کارآفرینی که این مقاله را مطالعه می کنی، دورهایی مشکل مالی شدید را یا تجربه کردی یا در حال تجربه کردن آن میباشی. در چنین دورهایی، معمولا میزان تولید و فروش کالا یا خدمات به سرعت کاهش مییابد و کارآفرین بیشترین زیان را خواهد دید چون کارآفرین نمی تواند دوران رکود بازار را پیش بینیکند.
این دوران پر از نگرانی ، استرس و عذاب برای کارآفرینان بخصوص تازه کارن جوان است. چرا که با فسخ قراردادها و عدم فروش کالا و برگشت چکهای بی محل و نداشتن نقدینگی لازم برای ادامه کار مواجه خواهند شد. جنبه های شخصیتی بعضی از کارآفرینان نو کیسه هنگام این بدبیاری ها شدیدا و با سرعت بالا از بین میرود. شخصیتی که موانع سخت را با موفقیت پشت سر می گذارد و شرکت را به سلامت از مشکلات خارج می کند، بسیار جذابتر است. پس تبدیل شدن شما به یک کارآفرین برتر، مشروط به گذر از جاده ای است که بالاترین موفقیت را پیموده باشید ، و به تجربه عبور از مسیرهای پر پیچ و خمی با ارزش اما بسیار سخت و طاقت فرسا نیاز دارد.
دورهی رکود برای کارآفرین
معمولا رکود در کسب و کار کارآفرین بلافاصله پس از دورهای سرشار از رشد و سودآوری از راه می رسد. زمانی که کارآفرین تازه بعد از چندی به ثروت رسیده و در حال رویا پردازی برای کسب و کارهای دیگری می باشد و شاد و مغرور در فکر ایجاد کارآفرینی های بعدی است ناگهان بر اثر رکود شدید حاکم بر کشور سقوط کارآفرین شروع میشود و همه چیز را نابود میکند و هیچ راهی برای جلوگیری از آن یا برگرداندن آن هم نیست.
چون وقایع خارج ار کنترل کارآفرین است و به عوامل محیط بیرونی خارج از سازمان بستگی دارد و کارآفرین برای جلوگیری از سقوط ناتوان میباشد. لذا هر روز خبرهای ورشکستگی یکی از کارآفرینان به گوش می رسد که ظرف چند ماه قضاوت های بی نقص و تصمیمات به اصطلاح دقیق کارآفرین جای خود را به اشتباهات مکرر و بد شانسی می دهد. و بعضی اوقات کارآفرین فکر میکند که خداوند او را تنها گذاشته و یا حتی با کارآفرین سر جنگ دارد که البته اینطور نیست، چرا همانطور که به موارد ذیل اشاره خواهم کرد، اگر کارآفرین به مواردی که در زمان اوج کسب و کار خود بود دقت میکرد به چنین وضعی گرفتار نمی شد.
کاهش هزینه ها در دوران رونق برای کارآفرین
یکی از مواردی که کارآفرین بایستی در زمان اوج و رشد کسب و کار در نظر داشته باشد، کاهش هزینه ها در دوران رونق است. چون رکودها بی شک به افت شدیدی در شرکت ها منجر میشوند، در این دوران تعداد ورشکستگی به اوج خود میرسد. به قول توماس پی، بیشتر شکست ها در کسب و کار نتیجه دوران بد نیستند، آنها به دلیل مدیریت ضعیف پدید میآیند و دوران بد تنها بحران را شدیدتر میکند.
کارآفرینی چاق نباشید!
کارآفرین بایستی در دوران اوج سازمان، نسبت به استخدام نیروی بیش از حد جلوگیری کند. چون در دوران اوج، مدیران میانی و عملیاتی بیش از اندازه اضافه می شوند و این یعنی یک لایه چربی اضافی. حال آنکه کارآفرین می بایستی در زمان اوج از کارمندان و مدیران موجود خود کار بیشتری بخواهد و در مقابل تقاضا های مکرر مدیران جهت جذب افراد بیشتر مقاومت کند تا هر روز به تعداد مدیران و کارکنان و کارگران سازمان اضافه نشود. چرا که وقتی شما نیروی جدید میگیرید آنوقت احتیاج به فضای بزرگتر خواهید داشت ، و فضای بزرگ هم به وسایل دفتری بیشتر مانند رایانه، حقوق، دستگاه چاپ و پرینت و هزاران هزینه دیگری نیاز دارد.
حال آنکه در آن زمان اگر کارآفرینی با مدیران خود در مورد کاهش هزینه ها صحبت میکرد و از دست و دلبازی جلوگیری می کرد و کاهش مخارج و هزینه ها را اولین اولویت شرکت قرار می داد و اسراف کاری را حذف و این کار را با مدیریت انجام می داد در زمان رکود نسبت به رقبا چندین قدم جلو تر بود و امروز نسبت به تعدیل نیروها اقدام نمی کرد . لذا توصیه من به کارآفرینان جوان این است که هیچ وقت از دویدن زیاد در زمان اوج کسب و کار خسته نشوید چون اگر در زمان اوج ندوید چربی اضافه می آورید و دیگر توان دویدن در زمان رکود را نخواهید داشت که بتوانید حداقل آن چربی های اضافه را آب کنید.