
کارآفرینی در سراسر جهان علاقهمندان زیادی دارد و کارآفرینان همیشه مورد توجه بقیهی افراد بودهاند. در یک نظرسنجی از 500 نفر از کارآفرینان با متوسط سن40 سال مشخص شد که اکثر آنها تمایل به ثروت را انگیزهی اصلی برای ایجاد کسب و کار خود میدانستند و بیش از 5 سال قبل از ایجاد کسب و کار خود در دیگر شرکتها به عنوان کارمند مشغول به کار بودهاند. درصد کمی از آنها ناتوانی در پیدا کردن یک شغل سنتی را عامل کارآفرینی میدانند.
یک کارآفرین، فردی است که یک کسب و کار را سازماندهی و اجرا میکند این در حالی است که برای انجام این کار از خطرات مالی زیادی رنج میبرده است. تعریف کارآفرینی در طول سالها تکامل یافته است و شاید یکی از دلایل آن تکنولوژیهای جدید باشد. تکنولوژی در کاهش موانع ورود به این مسیر نقش بسزایی داشته و اکنون راههای بیشتری برای شروع یک کسب و کار وجود دارد.
چطور کارآفرینان از تکنولوژی در کارشان استفاده میکنند: از نرمافزارهای سادهی حسابداری در دسترس، برای کسب و کارهای کوچک بهره میبرند و از سایتهای خرید و فروش برای فروش محصولاتشان استفاده میکنند. و خیلی از امکانات دیگر مانند MailChimp, Alibaba, Shopfy و Kichstarter که در سراسر دنیا برای آسانتر شدن و ایجاد فرصت در کارآفرینی مؤثر بودهاند.
شغل یک کارآفرین ارائهی ایده و کسب و کارهای نوآورانه است، شغل یک کارآفرین ریسک کردن است، یک کارآفرین مدیر شرکت و سازمان خودش است و مسئولیت کامل اجرا، موفقیت و شکست کار خود را میپذیرد. در تفسیر شغل یک کارآفرین نوین میتوان کارآفرین را فردی دانست که با استفاده از قدرت اینترنت یک خلاء را شناسایی و اقدام به تکامل این خلاء میکند و با ایدهها و راهحلهای اینترنتی مشکلات و خدمات مورد نیاز شرکتها و مؤسسات دیگر را مرتفع میکند.
شغل یک کارآفرین چیست؟
در دنیای امروز انواع و اقسام کارآفرینی را شاهد هستیم. کارآفرین اجتماعی، کارآفرین سریالی، کارآفرین شیوهی زندگی و…
شغل یک کارآفرین ارائهی یک ایده و محصول برای دنیای کسب و کار است. معمولاً ایدههای یک کارآفرین بدیع و جدید است، قبلاً نمونهی آن دیده نشده است و معمولاً به بهتر شدن یک فعالیت کمک میکند. شغل یک کارآفرین ارائهی یک پیچیدگی و پیشرفت جدید در بخش و یا قسمتی از یک کار است؛ به شکلی که بتواند آن نیاز را مرتفع و یا یک مشکل را حل کند.
یک کارآفرینی اجتماعی به فعالیتی اطلاق میشود که ایدههای نوآورانه برای تغییر شرایطی در اجتماع و یا راهحلهای جدیدی برای برخی از مشکلات اجتماعی ارائه نماید. در واقع کارآفرینی اجتماعی به مشکلات جامعه میپردازد و دیدگاهی اجتماعی دارد و میخواهد مسائل اجتماع را حل و فصل کند.
شغل یک کارآفرین سریالی ایدهپردازی است. در واقع این شخص کسی است که دائما در حال کارآفرینی است و به طور مداوم با تأسیس شرکتها و مؤسسات جدید در حوزههای مختلف ایدههای خود را میپروراند. به طور کلی میتوان اینگونه گفت که یک کارآفرین سریالی از موفقیت قبلی خود برای موفقیت جدید ایده میگیرد و از این موفقیت پلی برای موفقیتهای بعدی خود میسازد. در واقع موفقیت در شرایط ریسک به این کارآفرین جرأت ورود به کار بعدی را داده و ریسکپذیری را در او تقویت کرده است.
اما نوع سوم و دیگری از کارآفرینی، کارآفرینی شیوهی زندگی است. شغل یک کارآفرین شیوهی زندگی ایجاد اساس یک ورزش و فعالیت مورد نیاز برای داشتن یک زندگی بهتر است. سرگرمی، فراغت و ایجاد شور و نشاط از دیدگاه یک کارآفرین شیوهی زندگی است. معمولاً کارآفرینی در شیوهی زندگی هزینههای زیادی به دنبال دارد. اغلب افراد موفق در این نوع کارآفرینی سرمایهگذاری زیادی در ایده و کار خود کردهاند.
بزرگترین موانع در کارآفرینی چیست؟
در سال 2015 خوانندگان Inc.com در یک نظرسنجی بزرگترین موانع کارآفرینی را به ترتیب تفکرات زیر دانستند:
- فکر نکنم بتواند پول کافی برای من به همراه داشته باشد(48 درصد)
- ایدهای ندارم (40 درصد)
- من از نرخ بازده بالای کسب و کار نا امیدم(22 درصد)
- مهارت لازم را ندارم (21 درصد)
- نگران شرایط کار و تداخل آن با زندگی شخصیم هستم (18 درصد)
- در خصوص مالیات و مقررات حقوقی نگرانم (17 درصد)
- موانع رقابتی بسیار زیاد است(13 درصد)
- فکر نکنم بتوانم افرادی را که مهارتهای لازم را دارند، استخدام کنم.(7 درصد)
اما جالب است بدانید کارآفرینی چیزی فرای این موضوعات است. تمامی این صحبتها و نگرانیها برای یک کارآفرین خندهدار و بیمفهوم است. شغل یک کارآفرین در واقع عبور از این موانع است. آنها ترسهای میراثی را کنار میگذارند و شروع میکنند. همه برنامهها را مجبور میکنند با مسیر او همراه شوند. از سیستمهای مختلف استفاده میکند تا به خواستهی خود برسد. در واقع همهی این مشکلات برای او راهنماهایی هستند تا او به هدفش برسد.
شغل یک کارآفرین عبور از این موانع با استفاده از تکنولوژیهای جدید است. در واقع تکنولوژی با راهحلهای زیر به کمک کارآفرینی میآید:
- Quickbooks حسابداری کسب و کارهای کوچک را ساده میکند.
- Alibaba فرآیند فروش را سادهتر میکند.
- MailChimp بازاریابی محصولات را با ایمیل سادهتر میکند
- Shopify آسانتر شدن فروش محصولات بدون نیاز به داشتن دانش زیاد در خصوص اینترنت.
- Dropbox به اشتراکگذاری فایل را در بین همکاران راحتتر میکند.
- Kickstarter باعث پختهتر شدن ایدهها و بهتر شدن مفهوم کسب و کار میشود و موانع مالی را کاهش میدهد.
- Fiverr بازاری را برای یافتن استعدادهای نیروی انسانی مورد نیاز برای شما فراهم میکند.
- Zapier بدون نیاز به توسعه دهندهای خاص گردش کارها را سادهتر میکند.
و البته هزاران برنامه و سایت کاربردی دیگر که به شما به عنوان یک کارآفرین خدمات زیادی خواهد کرد.
برای کارآفرینی باید ایده داشت، جرأت داشت و بتوان از موانع ذهنی عبور کرد. برنامه ها و خدمات اینترنتی زیادی هستند که به کارآفرینان خدماترسانی می کنند.